S cieľom uľahčiť užívateľom používať našej webové stránky a vylepšovať stránku využívame cookies. Povoliť?

Čo je energia Kundalini a prečo jej venovať pozornosť?

03.01.2018

Čo je energia Kundalini a prečo jej venovať pozornosť?

Energiu Kundalini využívajú tí najväčší mystici, guruovia, jogíni, ale poznal ju aj Hippokrates, ktorý v nej vlastne našiel symbol pre medicínu.

 Je to takzvaná hadia sila, ktorá rovnako ako hadí jed, má obrovskú silu a dokáže liečiť.

 

Hadia sila v nás

 

Energia Kundalini je už v sanskrte zobrazovaná ako prapôvodná energia. Jej skúmaniu sa venujú státisíce kníh, mnoho jogínov, vedcov, liečiteľov. Je to skrytý potenciál každého jedinca. Jej základ je v spodnej časti chrbtice, kde je zvinutá a môže tu ostať pokojne celý život, alebo sa prebudiť.

 

Načo je dobrá prebudená energia Kundalini?

 

Pri otázke, prečo sa ňou vôbec zaoberať je v dnešnom svete pragmatizmu na mieste otázka, čo nám prinesie jej prebudenie. Nie je vôbec náhodné, že rozvinutá energia Kundalini sa zobrazuje ako dva ovinuté hady okolo našej chrbtice a pripomína štruktúru DNA. Tí, ktorí vidia energie ju naozaj vnímajú v takomto prevedení a vlastne laicky povedané, jej prebudenie aktivuje náš plný ľudský potenciál. Vrátane výnimočných schopností. Nie je nič nezvyčajné, ak človek po prebudení tejto hadej sily začne vnímať energie, získa schopnosť liečiť a pomáhať druhým, alebo len zahodí strach, zlepší svoj prejav, vyrovná si vzťahy s okolím, objaví svoj talent. Preto sa jej hovorí okrem hadej sily aj Božská tvorivá energia.

 

Ako na to?

 

V prvom rade je potrebné si energiu prebudiť a aktivovať. Pretože ako deti ju máme rozvinutú, ale poznáte to. Ako dieťa ste chceli to a to, mať takú a takú záľubu, tešiť sa z toho a toho a potom prišli škola, povinnosti, usmernenia. Nuž a plný potenciál energie sa začal sťahovať. Nič však nie je stratené. Veľmi dobrým pomocníkom na jej prebudenie je cvičenie piatich tibeťanov, joga, ale aj meditácia, pri ktorej dýchate akoby do lona a následne sa snažíte energiu vytiahnuť smerom až ku korunnej čakre. Prebudenie Kundalini je niekedy pomalé a prejavuje sa ako napĺňanie živou vodou, inokedy je to divoká sila, ktorá vás doslova uchváti, môžete sa dokonca spotiť.

 

Pozor na blokády

 

Energia Kundalini sa vinie okolo chrbtice a tak prechádza cez čakry. A práve tu môže byť aj blokáda jej prúdenia, alebo veľmi pomalého rozvíjania. Blokovaná čakra totiž môže spôsobovať prekážku Kundalini. Preto je fajn si najprv čakry zharmonizovať, napríklad pomocou čakražiariča, alebo meditačných techník. Potom už nič neohrozuje vašu cestu za plným rozvinutím vášho potenciálu.

Témy

NzJiOW