S cieľom uľahčiť užívateľom používať našej webové stránky a vylepšovať stránku využívame cookies. Povoliť?

Spálňa podľa feng šuej: Zabezpečte si sladké sny!

03.01.2018

Spálňa podľa feng šuej: Zabezpečte si sladké sny!

Viac ako 4000 rokov praxe je už dosť dlhá doba na to, aby sme mohli overiť, či niečo funguje. A feng šuej patrí presne do tejto kategórie overených a spoľahlivých návodov na lepší život.

 

Spálňa je kľúčová

 

Ideálne je mať podľa feng šuej zariadené celé bývanie. Nastavené tak, aby ním prúdila liečivá a živá kozmická energia - energia čchi. Ona je zdrojom spokojnosti, radosti, zdravia, viete s ňou pracovať podľa želania. No ak ste pri prestavbe domu nestihli staviť na základné rozostavenie pilierov podľa tohto učenia, je dobré začať spálňou, pretože tu trávite veľkú časť dňa a spánok ovplyvňuje váš bdelý život. Ak bude ten dobrý, všetko bude lepšie.

 

Preč s neporiadkom

 

Toto je jedno zo základných pravidiel. Spálňa a najmä skrine v nej sú často zdrojom neporiadku a starých vecí. Poznáte to. Šiat, ktoré odložíte na horšie časy, ale viete, že ich už nikdy neoblečiete. Preč s nimi. Dobrá energia nemôže prúdiť tam, kde sú staré, zlé a nefunkčné veci. Takže poriadok nielen na nočnom stolíku, ale aj v poličkách, komode, pod posteľou, aj v poslednej zásuvke. To je absolútny základ.

 

Rozostavenie postele

 

Najvodnejšie je posteľ postaviť ako centrálny bod a po oboch stranách spálne rozostaviť rovnaké rovnomerné kusy nábytku. Aby nebola jednostranne zaťažená. Väčšiu skriňu môžete umiestniť napríklad oproti posteli. Ideálne je, ak dvere do spálne ostanú pri nohách. Nie je vhodné mať ich za sebou. Narúša to spánok aj pozitívny pocit zo spálne.

 

Dobré materiály

 

Pre kvalitný spánok a sladké sny bude najlepšie pôsobiť posteľ z dreva alebo bambusu. Ak žijete bez partnera, nekupujte si malú posteľ. Práve naopak. Možno čakáte toho pravého a preto si rovno kúpte posteľ manželskú. Energia čchi to zariadi. Ak totiž podľa čínskeho pravidla nepripravíte priestor pre lepšiu budúcnosť, tá nemá šancu prísť.

 

Podporte rodinu aj bohatstvo

 

Spálňa je ideálnym priestorom na podporu lásky, vzťahov a práve na tieto oblasti života je vhodné staviť aj okrasné predmety. Hodia sa feng šuej sošky aj  mince, ktoré môžu okrem bohatstva a lásky podporovať aj dostatok materiálny. Vždy však v spálni majte všetko v páre. Tým dokážete udržiavať správny rytmus energie, aby to v partnerstve fungovalo a neprichádzalo k rozbrojom.

 

Témy

MDQ2ZTI